50-tals klänningar online

Frossa i 50-tals klänningar


Älskar du också 50-talskläder? Den eran har ju kommit tillbaka och blivit mäkta populär på senare år. En del syftar på rockabillystilen när de pratar om 50-talskäder men detta mode har så mycket mer att erbjuda.

Det är ofta lite gräddtårta över 50-tals klänningar. Flådigt är inte rätt ord men stilen är långt ifrån minimalistisk. Färgerna är starka, klänningarna är färgstarka. De är sällan tajta utan är ofta av ett lite större och rymligt snitt. Prickigt är populärt, likaså stora band och rosetter i midjan. Självklart passar 50-tals klänningar alla typer av kvinnor men många av dem är sydda för att särskilt passa lite större och kurvigare kroppar.

Hitta guldklimparna – 50-tals klänningar online

Var kan man då hitta 50-tals klänningar på nätet? Om du är ute efter rockabillystuket så finns ett antal webbshoppar som är riktigt bra. Först och främst finns såklart Tradera
. Där kan du hitta riktigt billiga och mycket originella 50-tals klänningar online. Men om du hellre vill shoppa nytt finns Sivletto. De har både en fysisk butik på Malmgårdsvägen 16-18 i Stockholm och en online butik. De har inte bara rockabillyklänningar utan även ett brett sortiment av olika sorters 50-talskläder. Dessutom har de väldigt mycket kläder. Du får sitta ett bra tag innan du hunnit gå igenom bara alla deras klänningar. Jag har svårt att tänka mig att du inte skulle hitta något där.

50tals_klanning_bettiepage

Den här klänningen från Sivletto är inspirerad från självaste Bettie Page (50-talsikonen) och känns mer ”true” än många av de wanna-be 50-talsklänningar som man ser där ute.

Rockiton, som är en online shop, har en speciell sektion som heter pin-upklänningar där de säljer 50-talsinspirerade klänningar.

50talsklanning

Den här är en ganska typisk 50-tals klänning. Eller snarare så vi vill att de ska se ut idag (inte riktigt samma sak ju). För dig som gillar hela den här pin-upstilen (tänk Betty Paige).

bettyboop_klanning

Hur 50-tal och pinuppig är inte Betty Boop? Man kan inte annat än älska henne. Hon har bra smak vad gäller klänningar också, även fast hon bara är en seriefigur. 😉

 

 

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

 

 
hit counter for tumblr


Lämna ett svar